Kweek de perfecte oogst Moderne sensor technologie voor in jouw kas

Meten is weten

Om te kunnen concurreren in de huidige horticultuur, zijn constant kleine verbeteringen nodig om de competitie een stapje voor te blijven. Hiervoor moet je geïnformeerde, doordachte beslissingen maken.

In de gecontroleerde omgeving van een kas is het daarom hard nodig te weten wat de exacte omstandigheden zijn waarin de planten groeien. Vind jouw verborgen knelpunten en lokale fluctuaties en zorg voor een optimaal klimaat voor jouw planten.

Waarom Sigrow sensoren?

EERLIJKE PRIJZEN

Betaalbare, hoog-nauwkeurige sensoren die lang meegaan. Geen verstopte kosten of doorlopende abonnementen.

MADE IN WAGENINGEN

Betrouwbare kwaliteit van Nederlandse bodem. Ontwikkeld aan de Universiteit van Wageningen.

KRACHT UIT EENVOUD

Simpel ontwerp, maar krachtige resultaten. Makkelijk te installeren en bedienen. Gemaakt voor kwekers door kwekers.

Gratis software bij alle sensoren

Een app met duidelijke data

Onze software is gemaakt met duidelijkheid en gemak voorop. De sensoren zijn via de ‘central’ met het internet verbonden. Alle data is in jouw app van overal ter wereld bereikbaar.

Kies elke format of tijdsinterval om jouw data te visualiseren op mobiel of desktop. Exporteer gemakkelijk en koppel de app aan elke bestaande tool met onze API.

Duidelijk en makkelijk te gebruiken

OP MOBIEL EN DESKTOP

Bekijk jouw data op jouw mobiel of computer via het internet.

24/7 MONITOREN EN NOTIFICATIES

Krijg notificaties in vastgestelde (nood)situaties

MOEITELOZE DATA ANALYSE

Grafieken, tabellen en plotten, allemaal gemakkelijk geëxporteerd

Onze sensoren

Betaalbare kwaliteit

Onze sensoren zijn draadloos en hebben een geweldige batterij duur. Onze software word gratis bijgeleverd met al onze sensoren.

Aan elke sensor kunnen wij een zonnepaneel en/of ventilator toevoegen.

VRAAG OFFERTE AAN

Essentiële Sensoren

Sigrow Air+

Sigrow Air is onze meest fundamentele sensor. De basis voor elke kas.

– Licht PAR (umol / m2 / s)

– Luchttemperatuur (° C / F)

– Vochtigheid (%)

Sigrow Air Pro+

Sigrow Air Pro is ideaal voor het meten van de fotosynthese. Met een moderne CO2 meter.

– Licht PAR (umol / m2 / s)

– Luchttemperatuur (° C / F)

– Vochtigheid (%) – CO2 (ppm)

Sigrow Soil Pro+

Sigrow Soil Pro is onze best-seller, en niet zomaar! Meet alle variabelen met 1 sensor!

– Licht PAR (umol / m2 / s)

– Luchttemperatuur (° C / F) en vochtigheid (%)

– Substraattemperatuur (° C / F)

– Volumetrisch watergehalte (%), – Bulk EC (ms / m)

Expert Sensors

MASS START

Mass Start is ontworpen om de irrigatie van stek en zaad kweek te meten. Een nauwkeurige weegschaal, makkelijk te installeren en op maat maakbaar.

– Meet tot 20 kg

– Nauwkeurigheid: ± 20 g

– Levensduur batterij: +6 maanden op oplaadbare 2xAA-batterijen

– Bemonsteringstijd: 15 minuten

– Tot 100 sensoren per centrale eenheid

Stomata Camera +

ZIE UW PLANTEN GROEIEN

De Sigrow Stomata Camera meet de precieze bladtemperatuur en omringende lucht temperatuur.

Hiermee kunt u, als teler, eenvoudig het klimaat rondom uw planten monitoren, en bepalen of de stomata van uw planten open staan. Als de stomata open staan, dan verliezen de bladeren water door het transpiratie proces. Transpiratie is lineair gerelateerd aan groei, dus weten we dat als de stomata open staan, de plant groeit. Als de stomata open staan dan weten we ook dat Ca, Mg and CO2 goed worden opgenomen.

WAT IS DE DROGE BLAD REFERENTIE?

De droge blad referentie, is een bol verbonden aan de Sigrow draadloze sensor die thermische eigenschappen heeft zoals een blad met gesloten stomata, een “droog blad”. Het ontgrendelt precieze berekeningen en intuïtieve afbeeldingen voor uw analyse.

HOE WERKT HET?

Het is intuïtief, kijk naar de afbeelding, en als de temperatuur van uw plant richting de temperatuur van de droge blad referentie gaat, dan weet u dat uw stomata aan het sluiten zijn. Gesloten stomata limiteren de opname van CO2, Ca en Mg. Probeer te telen bij een hogere relatieve luchtvochtigheid of de licht-water balans aan te passen om de stomata van uw planten weer te openen.

VERBETERDE METING VAN PLANTEGROEI

In tegenstelling tot conventionele meetmethodes die metingen over een langere tijd vereisen, kan de Stomata Camera u op ieder moment laten zien of uw planten groeien.

Als u op ieder moment kunt bepalen of uw planten groeien, kunt u eenvoudig bepalen of uw groeiklimaat optimaal is. Zonder de Stomata Camera moeten groeiers conventionele indicatoren, expertise en kennis van plant fysiologie gebruiken om te bepalen of het klimaat optimaal is. Op basis van eerdere ervaring, kennis en aannames over plant fysiologie, worden de klimaat condities bepaald. Na verloop van tijd, door gebruik te maken van visuele indicatoren (bijv. hoogte van planten), kunt u bepalen hoe succesvol de teelt was.

Met de Stomata Camera, kunt u meteen zien of de klimaat condities gunstig zijn. Is er licht aanwezig, maar zijn de stomata van uw plant gesloten? Dan kunt u uw klimaat verbeteren. Het bepalen van plantengroei om uw klimaat te optimaliseren was nog nooit zo makkelijk.

‘S NACHTS BOTRYTIS VOORKOMEN

Planten hebben alleen hun stomata open als er licht is. Op het moment dat het donker wordt, zullen de stomata (nagenoeg) sluiten. Als de stomata sluit, dan neemt de hoeveelheid water die een plant verdampt door de stomata af. Als de verdamping afneemt, dan zal de waterstroom in de plant stageneren en worden Ca en Mg niet getransporteerd. Ca en Mg zijn essentieel voor jonge balderen en het voorkomen van botrytis, dus u wilt ervoor zorgen dat het water ’s nachts in uw planten blijft stromen.

HOE?

U kunt gebruik maken van een proces genaamd convectie. Convectie treedt bijna altijd op, het is namelijk afhankelijk van het temperatuurverschil tussen blad en lucht, en de aanwezigheid van wind. Verdamping door convectie treedt op wanneer de bladtemperatuur lager is dan de lucht temperatuur en er wind aanwezig is. Als de lucht temperatuur lager is dan de blad temperatuur en er is wind, dan is er geen verdamping door convectie, maar koeling.

‘s Nachts wilt u dus bij voorkeur het eerste scenario hanteren, zodat verdamping door convectie optreedt. Door gebruik te maken van de Sigrow Stomata Camera (voor blad temperatuur), in combinatie met de Sigrow Air met droge blad referentie (voor omringende luchttemperatuur), kunt u dit bepalen.

Vindt er ’s nachts koeling plaats in uw kas in plaats van verdamping, probeer dan meer te schermen zodat de warmte kan worden vastgehouden. Op deze manier teelt u energie-efficiënter, en zorgt u ervoor dat de bladtemperatuur lager is dan de luchttemperatuur.

Groei met expertise

Als plantwetenschappers, werken wij met klanten om de maximale impact te helpen berekenen. Zo geven wij gratis advies en doen wij zelfs hele studies met klanten om bepaalde vraagstukken op te lossen.

Ook benieuwd hoe wij jouw kas kunnen verbeteren?

TROTS OP ONZE KLANTEN EN PARTNERS

GROWx Vertical Farming

INNOVATIE STIMULEREN

“Wij willen voorop staan in alles wat we doen. Jullie sensoren helpen ons bij het data vergaren in al onze kassen. Hierdoor kunnen we blijven innoveren!”

Alberto, Hoofd product

WUR Plant Onderzoek

ECHTE WETENSCHAP CREËREN

“Voor onderzoek is precisie nodig, maar wat ik het mooiste vond aan de Sigrow sensoren was hoe gemakkelijk het te gebruiken is. Normaal is data analyse niet zo gemakkelijk!”

Pieter, PhD Advance Cropping Systems

Interesse in onze sensoren?

Bel of mail me, of plan een demo van onze software!

rutger@sigrow.com

+31 6 23 32 18 57